Friday, 26 August 2011

Apa yang perlu dilakukan setelah facebook anda di hack...


anda pernah kena hack??bukan yang selalu korg kena tu...tu pun sebab salah korg sendiri lupa nak log out...ape lagi,member mula la buat dajal dengan menulis status yang agak 18sx...jangan risau,aku pun selalu dajal member gak...aku sendiri pun da kena...hahaha...tapi yang hack ni memang teruk la...yang pandai2 komputer memang senang2 jek nak hack orang...ini tips yang aku sendiri cadangkan kalau korg kena hack fb....kalau ada kurang atau salah tolong comment la ye...

1.bila korg da kena hack...pastikan mula2 korg tukar password korg...letak la password korg panjang2 sikit...kasik pening sikit diorg nak hack....

2. da tukar password, korg log out dulu...kasi dia refresh semula...pastu log in semula...

3.bila da log in,korg check semula korg punya privacy kat gamba, email, status, atau wall post korg...check semula kalau2 ade status yang mengarut keluar....

4. lepas tu, korg deactive fb korg dalam beberapa jam...kalau korg ade 2 fb...korg mention la yang fb korg lg 1 da kena hack...nanti diorang akan faham...

5.kalau rasa da selamat, korg boleh la log in fb lama korg....

6. then, korg scan virus kat laptop korg...sebab kalau da kena hack,konfem ade virus spyware kat laptop korg....



p/s: hack fb orang lain melanggar privacy pemilik acc tersebut....

2 comments:

  1. 1. Kau letak lah password panjang mana pun,boleh jugak.
    2. X payah nak refresh2.Sama jugak jadinya.
    3. 1 lagi x payah nak deactivate.X de function apa2 pun.
    4. X semua nya boleh kesan spyware tu.Ada yang buat pakai manual je.

    p/s: sila lah login ke dalam fake page.Barulah x kena hack XD

    ReplyDelete
  2. fake page makin kena hack...haha...

    ReplyDelete