Friday, 26 August 2011

Aku dan Masjid


Assalammualaikum...
Uitm mewajibkan setiap pelajar mengambil mata pelajaran Kokurikulum (KO)...
So,mse part 1 aku x ambik sebab dapat pengecualian PLKN....thanx a lot!
Haha....kesian budak2 part 1 yang kena ambik kesatria dulu...acah2 tentera gitu....
Yela....aku dulu berkawad tiap2 hari selama 3 bulan...korg kena berkawad seminggu sekali selama 1 sem jek....2 jam jek pulak tu....
Masa sem 2 pulak...aku ambik KO sukan...bola tampar....KO tu memang best gila....coach yang jaga ktorg memang sporting habis...
Yela,aku yang x dating banyak kali Alhamdulillah x kena apa2 surat pun.....kalau KO lain baru 2 hari x dating dah dapat surat cinta(amaran) pertama....hahaha......
Masa part 3...aku ambik pengurusan masjid...
Ramai diantara member aku x percaya dan gelak besar bila diorg dapat tahu aku amek pengurusan masjid....haha....diorg kata muka aku x sesuai kalau uruskan masjid....haha...
KO ni gempak habis....memang seronok bila ustaz  zaki mengajar...kelakar gila punya x ingat...haha...tapi ktorg selalu habis awal dari KO lain...balik dalam 6.30....
Ada 1 hari tu...ustaz kata harini dapat balik awal sebab ustaz ada forum...punya la gembira dalam hati....sekali rupanya memang balik awal...tapi awal 2 minit la...sebab ustaz lupa kita dapat balik awal...haha.....
Macam haritu ktorg dapat la pegi lawatan ke masjid dan muzium kesenian....kat sana memang best....sejuk jek hati tengok masjid...yela...kat tempat aku masjid dia cam masjid kt uitm jek...kecik....
Dapat la ktorg solat kat masjid wilayah dengan masjid besi kat putrajaya....lagipun aku da lama x pegi sana....
Kat masjid tu la aku ponteng terawih...haha...yela....nak lepak dengan member2....dapat la layan barbican dengan rokok kat tasik situ.....kat situ ada jualan tudung murah2....aku belikan mak aku tudung baik punya...tapi malangnya aku lupa bawak balik nak bagi kat mak aku untuk raya ni...haha...x de rezeki gamaknya....
KO ni memang sempoi habis...yela...aku selamba jek pakai baju round neck ngan selipar pegi kelas...padahal da langgar sahsiah rupa diri pelajar...tapi ustaz x de nak complaint pape.....
Lepas raya,ustaz kata nak buat jamuan raya...x sabar2 rasanya...tapi,siapa yang dating lambat walaupun 1 minit...kena buat persembahan kat kelas....memang nanti aku datang awal gila la....

1 comment: