Friday, 9 September 2011

Topup RM 10.60




Assalammualaikum....
wow...kerajaan da umumkan yang cukai perkhidmatan untuk semua topup dan pek permulaan naik...
aish...aku ok jek....
yelah...da aku ni jenis topup 2 bulan sekali....
kalau nk contact member2 pun pki fb jek....






apa reaksi remaja bila dengar pengumuman ni??
haha...gelak besar la aku.....
macam2 la diorang buat nak bantah kenaikan ni....
siap ada page...yang like sampai 20,000++.....
nak femes cepat?cara gini jek la...create page yang best2...haha
aku pelik betul la...menggelabah sgt diorang...
hidup nak senang jek...memang x la kan....
ko buat la page tu sampai yang like naik 2 juta pun....memang orang2 kaya kat atas sana tu x kan cover cukai tu...
sebelum ni, cukai perkhidmatan 5% sahaja....ini semua ditanggung oleh telco....
bila da naik 1%, diorang da x nak tanggung....so, yang kita kena bayar cuma 1% sahaja la...xde la sampai 5%...
yang kfc, mcd,pizza yang korg makan pun ada cukai 5% ni jgk...kita kena tanggung...x da sape komplen pun...
hidup nak senang jek...bila nak berjaya....memang x la kan....
kalau kerajaan x naikkan cukai ni....nanti diorang terpaksa menambah hutang...yelah,sebab sekarang makin ramai orang pakai henset....so, caj perkhidmatan akan naik jugak...
malaysia negara sedang membangun...macam berniaga jugak....kalau berniaga baru nak besarkan...mesti la banyak pakai duit....macam tu jugak dengan kerajaan....


nasihat aku...
just terima jek hakikat bahawa perkhidmatan semakin lama semakin menaik....
korg jgk yang mintak gaji dinaikkan...so,diorang naikkan la cukai dulu....baru boleh naikkan gaji....
baru sekarang korg akan hargai betapa pentingnya duit yang sen ni kat diri korg....
syukur la dengan apa yang ada....
:)

2 comments:

  1. <3<3<3 ... IKUT JE LAH ... <3<3<3

    ReplyDelete
  2. memang cam tu...nk wat caner...papepon follow blog ney...http://miracleofbeezz.blogspot.com

    ReplyDelete